Levi Henriksen bringer teksten inn i den store fortellingen og er en tredjedel av det som skjer på scenen. Terje Evensen tryller frem lydlandskaper med elektronikk og dundrende trommer, men også i et gnistrende lett perkusivt uttrykk. Morten Gran gir liv til scenen med filmbiter ofte tatt opp i lokale strøk av Follo i Akershus. Med live elektronikk av samplede motorlyder og sax bringes landskapet inn i et moderne uutrykk, men også noe som er i nærheten av norsk fjelljazz.

Vi ble etablert i forbindelse med en utstilling Morten hadde i Moss, Galleri Henrik Gerner i 2010.

Siden den gang har vi spilt på flere kunstscener, også antatt på Østlandsutstillingen i 2015.

Vi kan spille oss inn i små og store scener fra gallerier, litteraturfestivaler, jazzklubber osv.

”Jeg tenker på den byen i Amerika, Tulsa, Oklahoma, der de gravde ned en fabrikkny Plymouth Belvedere i 1957 for så å grave den opp igjen 50 år seinere En helvetes måte å behandle en slik bil på, spør du meg” 

 ”Roy Orbison er et land, bak solbrillene ei natt som aldri slipper dagen til Roy Orbison er et land, hver tåre en motorvei som tar meg hvor jeg vil Stemmen hans en ødslig prærie, som lærer en liten gutt å gå som en mann”  

Levi Henriksen tekst


Spillehistorie

2016, Lyr, lyre og lyrikk, festival i Vevring, “Amerika er en bi log Roy Orbison er et land” 

2015, Festivalen Sin, Moss, “Amerika er en bi log Roy Orbison er et land” 

2015, Østlandsutstillingen, “Amerika er en bil” 

2014, Ås kulturhus, ”Amerika er en bi log Roy Orbison er et land”, Levi Henriksen , tekst, Terje Evensen, trommer og Morten Gran sax, elektronikk og film. 

2012, Ås kulturhus, ”Amerika er en bil”, Levi Henriksen , tekst, Terje Evensen, trommer og Morten Gran sax, elektronikk og film. 

2012, Galleri Ramfjord ”Amerika er en bil”, Levi Henriksen , tekst, Terje Evensen, trommer og Morten Gran sax, elektronikk og film. 

2010, Galleri Henrik Gerner, ”Amerika er en bil”, Levi Henriksen , tekst, Terje Evensen, trommer og Morten Gran sax, elektronikk og film.